MediReva Groep

Professionele partner in het leveren van
medische hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen.

Kantoren

Zowel het hoofdkantoor als het kantoor en magazijn van MediReva Revalidatie zijn gelegen in het zuiden van Nederland, in Maastricht. Maastricht is onmiskenbaar een Europese stad en ligt in het hart van Europa op slechts een uur rijden van Eindhoven, Antwerpen, Brussel, Luxemburg, Keulen en Düsseldorf. Het kantoor, met voldoende parkeergelegenheid, is uitstekend te bereiken dankzij de gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen A2 en A79.

Onze goed geoutilleerde kantoren zijn ruim van opzet, bieden voldoende daglicht en uitzicht, en zijn voorzien van een klimaatsysteem; belangrijke voorwaarden voor prettig en effectief werken. Natuurlijk beschikken onze kantoren over alle noodzakelijk communicatiefaciliteiten. Van (draadloos) internet tot multifunctionele printers (scan/fax/e-mail/copy), maar ook een zeer professionele telefooncentrale behoort tot de uitrusting.

Dankzij de omvang van onze kantoren beschikken wij over een ruim groeipotentieel. Er is ruimte voor eigen uitbreiding, maar zeker ook om de kantooruitbreiding van derden op te vangen.


Logistiek centrum

Ons logistiek centrum is gelegen op bedrijventerrein Gronsveld op een steenworp afstand van Maastricht. Dit bedrijventerrein is uitstekend bereikbaar door middel van de A2 die hierlangs loopt. Binnen 1 uur zijn de vliegvelden van Brussel en Düsseldorf te berijden alsmede de grote zeehaven van Antwerpen. Dankzij deze gunstige ligging leent ons logistiek centrum zich perfect voor 24-uursdistributie in de BeNeLux.

Het moderne logistiek centrum met een vloeroppervlakte van 7000m2 heeft verschillende opslag mogelijkheden. In het logistiek centrum liggen ruim 5500 verschillende artikelen verspreid over:

  • Legbordstellingen
  • Palletplaatsen
  • Kardex locaties (shuttle systeem)

Door een systematiek van dagelijkse voorraadcontrole zijn we in staat de voorraad te monitoren en eventuele hiaten te signaleren. Het uitgekiende ERP systeem maakt het mogelijk om alle inbound en outbound artikelen te scannen waardoor fouten, maar ook misgrijpen tot het verleden behoren. Daarnaast maakt het ERP systeem geautomatiseerd orderpicken mogelijk in combinatie met de Kardex shuttles. Wekelijks verlaten ruim 10.000 orders het logistiek centrum, die de volgende dag worden afgeleverd bij de klant.


  IT systemen

De processen binnen MediReva zijn in hoge mate geautomatiseerd. Diverse interne en externe applicaties zijn in huis ontwikkeld. Daarnaast werkt onze afdeling ICT nauw samen met diverse software en hardware partners om de diverse systemen te beheren en optimaliseren. MediReva werkt o.a. met de volgende softwarepakketten:

Microsoft Dynamics NAV

Dit ERP pakket maakt het mogelijk om o.a. onderstaande gegevens te administreren:

  • Klantregistratie en verslaglegging
  • Orderregistratie
  • Inbound/outbound registreren
  • Voorraadbeheer
  • Inkoop
  • Financiële administratie
  • Registreren van alle zendingen (PostNL)

Virtual Contact Center

Virtual Contact Center draagt bij aan de optimale bereikbaarheid van MediReva. Middels deze software worden alle inkomende gesprekken op een eerlijke wijze over de diverse afdelingen en medewerkers verdeeld.

Slimstock

Slimstock is een dynamisch voorraadoptimalisatieprogramma. Binnen MediReva is Slimstock geïntegreerd met Microsoft Dynamics NAV, hetgeen zorgt voor optimale forecasting en demand planning van onze voorraden.

Microsoft Dynamics CRM

Het klantrelatiebeheer vindt bij MediReva plaats binnen Microsoft Dynamics CRM. Het CRM vormt een sleutelrol in het borgen van onze afspraken en service. Daarbij speelt het CRM tevens een cruciale rol in het voeren van gerichte campagnes op maat.